Vi som bloggar

 

Eva Eriksson SPF Seniorerna

Eva Eriksson
Förbundsordförande SPF Seniorerna 2017. Tidigare riksdagsledamot och vice ordförande för Liberalerna. Hon har lett tiotalet statliga utredningar och varit landshövding i Värmland.

 

Gösta Bucht
Sakkunnig i vård- och omsorgsfrågor på SPF Seniorerna. Professor emeritus i geriatrik med ett stort engagemang för dagens och framtidens vård och omsorg av äldre i Sverige.

 

Fredrik von Platen
Sakkunnig bostadsfrågor på SPF Seniorerna. Arkitekt SAR/MSA, tidigare ställföreträdande generaldirektör för Boverket.

 

 

AnnaEriksson

Anna Eriksson
Sakkunnig i pensionsfrågor på SPF Seniorerna.

4 thoughts on “Vi som bloggar

  • Detta är en absolut viktig fråga. Är med SPF sedan några år men det ÖT mest bara kaffe och tårta. Det måste väl vara viktigare att ta upp frågor som rör pensionärer. Det gäller de höga skatterna som vi betalat i förhållande till löntagare, det gäller omvårdnad och hemtjänst, som inte är så br överallt. Mannerströms inlägg om att pensionärer svälter!! Lokalföreningarna måste vara aktiva på dessa områden, inte bussutflykter och som sagt kaffe och tårta!

 1. Varför reagerar inte SPF på den nya regeringens käftsmäll på aktiva ålderspensionärer
  Förvånad över att ingen pensionärsorganisation har reagerat på en nya regeringens förslag till skattemässigt käftsmäll för de ålderspensionärer som som fortfarande arbetar eller driver egen verksamhet. Utan en enda antydan under valrörelsen tänker man straffbeskatta pensionärsarbete med en ren skatt på 8,5 %. Detta innebär att de aktiva pensionärerna förutom att betala sänkningen i pensionärsskatt även skall vara med och finansiera höjningen av taket i A-kassan.
  8 500 kr mindre per 100 tkr i inkomst, det är betydande belopp för de som behöver dryga ut sin pension med förvärsarbete. Sveket mot pensionärerna blir inte mindre av att man ser till att dölja beskattningen i form av en s.k socialavgift som ökar de sociala avgifterna som inte syns på samma sätt som skatteavdrag.

 2. Hej på er ni som bloggar.
  Att ätta gröt för 1 Kr är inte realistiskt gröten kostar mer än 1 kr med mjöäk och en klick sylt.
  Sen kan jag so pensionår inte få mat för 77Kr på någon matt ställe i Alingsås ej heller kan jag få en halv flaska vin för 25 kr om jag köper den på systemet.
  Men Politiker har säkert andra ställen att handla på.
  Mvh Bernt Andersson Pensionär i Alingsås.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s