Dag 5 – Leva som pensionär en vecka

Solveig Zander (C) åt sin traditionsenliga gröt till frukost under den femte dagen av veckan som pensionär. Till lunch blev det köttgryta, potatis och rårivna morötter. Kvällsmaten bestod av macka och kaffe. Dag fem:s sms-utmaning löd så här: din kusin i Skåne fyller 90 år, det firas nästa helg med stor fest och gåsamiddag. Åker du dit eller nöjer du dig med att vara med på present (100 kr)? Solveig beslöt att varken åka till Skåne eller att vara med på en present. Presenter är ändå inte det viktigaste när man är senior resonerar Solveig, hon tänker istället åka söderöver till våren och då fokusera på att umgås med sin (fiktiva) kusin.

Fredrik Lundh Sammeli (S) fortsatte helgkonferensen med Socialdemokraterna i Norrbotten, han fick dra av för frukost och lunch: 44 + 77 kronor. Men med det kom en bonus: det bjöds på pepparkakor och mjölk. På kvällen blev det fiskmiddag hemma med familjen – med egenfångad fisk och potatis från det egna landet, uppskattningsvis till 20 kronors kostnad. Fredrik känner att sms-utmaningen i form av en Skåneresa eller en present är för betungande för hans plånbok. Men Fredrik är uppfinningsrik och gör ett kollage av vackra bilder från livet och skickar som present, portot går på 7 kronor. Dock blir det ett garanterat grattis-samtal per telefon till kusinen på dennes födelsedag. För de två resterande dagarna har Fredrik 2 stycken påsar Varma Koppen, en fiskgratäng och lite frukost samt 19 kronor i plånboken.

fredrik dag 5

Lars-Arne Staxäng (M) började dagen med en snabbfrukost och åkte sen på lite besök i Bohuslän. Lunchen hoppade ledamoten över och tog istället en ordentlig skogspromenad i det fina men kalla vädret. Till middag delade Lars-Arne och hustrun på en grillad kyckling. Sms-utmaningen valde Lars-Arne att acceptera på så vis att han är med på en present á 100 kronor, men skippar Skåneresan. Lars-Arnes femte dag har gått på 15 kr (frukost) + bil 4 mil /2 x 20kr/mil= 40 kr +100 (present till kusin i Skåne) + 14 kr (1/2 kyckling) + 8 kr (tillbehör) = 177 kronor.

lars-arne dag 5

Carina Ohlsson (S) är på jobbresa utomlands för att i rollen som ordförande för S-kvinnor besöka olika kvinnoprojekt i Sydafrika. Då hon under denna vecka känner på hur det är att leva som pensionär ska hon även höra med de hon träffar på hur pensionärer har det i landet. Frukosten intogs på flyget, vilket ger ett avdrag på 50 kronor. Lunchen gick på 76 kronor. Därefter blev det middag till bra pris: 60 kronor. Sammanlagt: 186 kronor. Carina har själv väldigt många kusiner och de brukar inte fira varandras födelsedagar nämnvärt så hon tackar nej till sms-utmaningen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s