Dag 4 – leva som pensionär en vecka

Fredrik Lundh Sammeli (S) vaknade upp i Boden för fortsatt partikonferens, han hoppade över frukosten då plånboken börjar eka ganska tom. Fredrik skriver om sitt öppningsanförande helt utifrån händelserna i Paris och med fokus på det samhälle vi måste bygga. Lunch och middag ingår på konferensen, precis som dagen innan drar Fredrik av 77 + 77 kronor för dessa måltider enligt Skatteverkets belopp. Under konferensen behandlas bl a hälso- och sjukvårdsfrågor samt några av regeringens satsningar som riktar sig till äldre. Fredrik tackar nej till dagens sms-utmaning: köpa en julblomma av grannpojken som knackar på och försöker få ihop pengar till sin fotbollsförenings resa till fotbollscup. För de tre återstående dagarna som pensionär har Fredrik nu 157 kronor kvar.

fredrik dag 4 nr 2

Lars-Arne Staxängs (M) frukost bestod av gröt med tillbehör. Sedan blev det skrivbordsjobb och ett kondoleansbrev från den svensk-franska parlamentarikerföreningen med anledning av händelserna i Paris. På eftermiddagen åkte Lars-Arne och besökte ett av sina barnbarn och blev där bjuden på lunch. För bilfärden får Lars-Arne dock dra av 20 kronor per mil, 10 mil lång var resan men eftersom hustrun också var med kan kostnaden delas på två, 100 kronor gick det på för ledamoten. Till middag blev det rester: korven från dag 3 och lite grönsaker samt en flaska vin delat på två (25 kr). Sms-utmaningen att stödja grannpojkens fotbollsförening antog Lars-Arne och delade kostnaden med sin hustru. Dag 4 har sammanlagt gått på 21 + 100 + 25 + 25 = 171 kronor. Ledamoten från Bohuslän har gjort av med 506 kronor på fyra dagar, han anser sig ha kontroll på budgeten och tror sig kunna lägga undan till vinterjackan-utmaningen från dag 3.

lars-arne dag 4

Carina Ohlsson (S) startade dagen med billig frukost i form av havregrynsgröt (1 kr). Till lunch blev det återigen löksoppan med ost, medan övriga på S-kvinnors distriktsordförandemöte åt dyrare mat. Till kvällsmat köpte Carina två bananer för 16 kronor, men hade tur: hennes väninna beställde en korvmeny med två korvar men orkade bara en. Carina bytte då till sig en korv med bröd från väninnan i utbyte mot en banan. Då Carina själv är ordförande i en fotbollsklubb antog hon sms-utmaningen på att köpa en julblomma för 50 kronor av grannpojken. 67 kronor klarade Carina dagen på.

carina dag 4
Carina med partikollegor på S-kvinnors distriktsordförandemöte

Solveig Zander (C) lyxade till det på lördagsmorgonen och åt ägg och smörgås till frukost. Till lunch blev det fil och flingor. Därefter var Solveig på besök hos en dam i Enköping som hört av sig om just hur det är att leva som pensionär. Även om Solveig i och med detta besök var på stan så avstod hon både från att gå i affärer och köpa en kvällstidning, hon fick nöja sig med korsorden i lokaltidningen istället. Till middag blev det kyckling i lergryta, potatis, rivna morötter och sedan efterrätt i form av glass, för uppskattningsvis 70 kronor. Solveig tackade nej till sms-utmaningen.

1 thought on “Dag 4 – leva som pensionär en vecka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s