Dag 3 – Leva som pensionär en vecka

Lars-Arne Staxäng (M) åt en klassisk frukost till det facila priset av 23 kronor. Under dagen blev det skrivbordsjobb och inköp av lunch: frukostkorv på extrapris för 22 kronor. Den billiga korven räckte även till middagen som kryddades med en omelett med egenplockade kantareller. Kvällen innan köpte ledamoten även en Ramlösa för 20 kronor. Dagen har varit bra ur ett ekonomiskt perspektiv och har gått på 23+22+8+20 = 73 kronor. Dag tre:s sms-utmaning: lägg undan valfri summa till att köpa ny eller begagnad vinterjacka under december månad. Utmaningen skjuter Lars-Arne upp till på måndag, hans hustru ska då kolla upp vad en sådan kostar på den lokala second hand-butiken i Lysekil.

lars-arne dag 3

Carina Ohlsson (S) intog frukost på tåget för 50 kronor. Sedan blev det en sparsam lunch som landade på 20 kronor: kvarg och bröd till extrapris. Rester från onsdagsmiddagen och således inga nya kostnader, löksoppa och ost, blev Carinas middag. Carina avböjde sms-utmaningen om ny vinterjacka och nöjer sig med den hon använt och köpt för två år sedan på rea. 70 kronor gick dagens utgifter på för Carina.

Solveig Zander (C) startade dagen som tidigare dagar, med grötfrukost. Därefter blev det arbetslunch ute med en partikollega för en hundralapp. Solveig hann också med att göra ett gäng studiebesök i Bålsta under dagen och ett besök hos en vän som är sjuk, utan blommor och liknande. Till en enkel middag skrapade Solveig ihop lite från skafferiet vilket uppskattas till 30 kronor. Till skillnad från sina kollegor rustar sig Solveig inför vintern och antar sms-utmaningen och lägger undan 100 kronor denna vecka till en ny vinterjacka i december.

Arken-Zoo-300x225 solveig dag 3
Solveigs studiebesök på Arken Zoo, Bålsta. 

Fredrik Lundh Sammeli (S) började med frukost hemma som inhandlats häromdagen: gröt, ägg med kaviar och te. Som ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten ägnade Fredrik resten av dagen till att leda dess distriktstyrelsemöte i Boden. Då lunch och middag ingår under helgkonferensen får Fredrik dra av 154 kronor under dag 3 (enligt Skatteverkets schablonbelopp för måltider). Det svider i plånboken men Fredrik var glad ändå då han fick äta sin favoriträtt: palt med smör, lingon och mjölk. Fredrik tackade nej till sms-utmaningen om att lägga undan pengar till vinterjacka nästa månad.fredrik dag 3

2 thoughts on “Dag 3 – Leva som pensionär en vecka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s