Leva som pensionär – Dag 1

Solveig Zander (C) började dagen med havregrynsgröt till frukost. Efter debatt i riksdagens plenisal blev det inköp av fil och flingor (som lär räcka ett par dagar) till lunch istället för att som brukligt gå till riksdagsrestaurangen och luncha för 89 kronor. På kvällen blev Solveig bjuden på omelett av sin dotter – vilken tur med omtänksamma familjemedlemmar, men Solveig kanske får bjuda tillbaka innan veckans slut! Solveig blev även uppringd av en dam i Enköping som ville berätta hur det är att vara pensionär, på lördag ska de två träffas. Solveig accepterade dag 1:s sms-utmaning som var att följa med sin SPF Seniorerna-förening på boule och kaffe samt socialt umgänge, för 50 kr.

solveig dag 1

Fredrik Lundh Sammeli (S) skippade sin vanliga frukost i form av macka och juice på vägen till riksdagen, det blev istället hårdmacka med kaviar och varm choklad hemma. Fredrik har dessutom inhandlat havregryn, mjölk, ägg, varma koppen, kaviar och fiskgratäng för 85 kronor – vilket han kommer att ha nytta av under veckan. Därefter blev det soppa till lunch istället för något från kyldisken på flygplatsen. Middagen skedde i samband med avtackning av en riksdagskollega, med ett schablonavdrag på 150 kronor för ”bjudmiddagar”. Fredrik tackar nej till den dagliga sms-utmaningen med boule och kaffe. Fredrik funderar på hur han ska få veckan att gå ihop och kanske säger upp sin dagstidning för att spara in lite pengar.

fredrik dag 1

Lars-Arne Staxäng (M) drog av 50 kronor för en ”bjudfrukost” på brittiska ambassaden, och hoppade därefter över lunchen helt. Till middag blev det lever för 22 kronor med egenkokad lingonsylt och vatten. Lars-Arne tycker det är viktigt att träffa vänner och accepterar sms-utmaningen med sin SPF Seniorerna-förening: boule, kaffe och socialt umgänge för 50 kr. Dag 1 som pensionär har gått på 50 + 22 + 50 + 5 (övrigt) kronor, dvs 127 kronor – helt enligt ledamotens kalkyler så här långt.lars-arne dag 1

Carina Ohlsson (S) startade även hon dagen på brittiska ambassaden med en ”bjudfrukost” á 50 kronor. Därefter skippade hon lunchen och gick istället på gymmet till en kostnad av 40 kronor. Till middag lagade Carina löksoppa som kostade 60 kronor, billigt och gott, och passade på att bjuda hem vänner på middag. Kan visa sig vara ett smart drag mot slutet av veckan när Carina kanske kan bli bjuden tillbaka? Carina tackade nej till sms-utmaningen. Totalsumma för Carinas första dag hamnar på 150 kronor. carina dag 1

3 thoughts on “Leva som pensionär – Dag 1

  1. Egentligen är detta ganska meningslöst….de här människorna mår ju bara bra av att leva spartanskt en vecka…men skulle de vilja leva så resten av sina liv??? Vanliga fattigpensionärer blir dessutom sällan/aldrig bjudna på luncher och middagar för att förgylla vardagen och “spara”. Ge istället pensionärer en dräglig summa upp till 12000 skattefritt, och slopa ev. bostadsbidragen. Gör äldrevården statlig, lika för alla var du än bor och inte som nu där staten bestämmer och kommunerna skall betala.

  2. Min granne som inga barn har, har bott i storstan å jobbat där, har skrapat ihop en pension 4 gånger högre än min. Jag som bor på landet där inga dagis fanns, som har fostrat 4 barn har bara grundpension som tack. Hur många har bara grund pension i Sverige. Varför inte höja grund pension för dem som bara har den att leva av. Det ska väl inte gynna de som har annan pension. Vi som bara har grundpension, ska betala hyra försäkringar el. m.m sophämtning.. Läkar besök å dyra mediciner. Man kan inte gå till Tandläkare, försöker undvika läkare för pengarna. Sedan är det meningen man ska äta också, och helst nyttigt. 6.500 i månaden räcker inte. Tacka alla mammor som fostrat sina barn själva å lärt va som är rätt å fel. Vi kan väl inte v så många kvar.

  3. Blir ganska tramsigt. Minns ramaskriet då Kjell Olov Feldts fru rekommenderade blodpudding och sa att de levde billigt – det visade sig att de åt 4-5 bjudmiddagar/luncher per vecka. Är man ute och snackar på möten mest varenda kväll (vilket var min riksdagsledamot-mammas normalprogram) hinner man sällan laga några billiga långkok heller, vilket bör vara dem förlåtet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s