Vi behöver bli fler som tar ställning emot pensionärsskatten!

Häromdagen visade en SIFO-undersökning att 95 % av de tillfrågade ansåg att det är fel att beskatta pension högre än lön.
Här kommer lite tips på hur vi kan bli fler som tar ställning i frågan.
5 sätt

9 thoughts on “Vi behöver bli fler som tar ställning emot pensionärsskatten!

 1. Även seniorerna är i behov av både mat och bostäder. Det var vi och våra föräldrar som byggt upp det som nu raseras av våra telningar. Vad gjorde vi fel? Jo, vi skämde helt enkelt bort dem!!

 2. Vi måste med kraft protestera mot den orättvisa beskattning som vi äldre blir utsatta för. När skall S genomföra en ändring av beskattningen som ni kritiserat under många år och nu när ni har möjlighet att göra en förändring sitter tysta som möss och helt tycks ha glömt bort alla löften ni gav. Det är ju så att hittills har ni inte hållit ett enda löfte som ni lovade före valet utan i stället. Den ökning av pensionerna som ni nu lovar kommer ju att ätas upp och mer till av de skattehöjningar och andra nya pålagor ni aviserat

  • Du har alldeles rätt i dina åsikter!
   Jag noterar att i debatter på TV eller i tidningarna så talas det ingenting om beskattningen av pensionärerna det är ett ämne som de nogsamt undviker att tala om och våra pensionärsorganisationer behandlar ämnet med ett ljummet intresse. Våra organisationer skulle naturligtvis ligga på som iglar tjata om det stup i ett. Personligen blev jag så förbaskad på PRO för deras tafatthet att jag lämnade org. och sa upp mitt medlemskap 😦

 3. Jag håller med ovanstående inlägg. SPF, PRO m fl har under de sista åren varje år arbetat med att försöka få lägre skatt. Den som idag arbetar och går i pension måste få en chock, inkomsten blir mycket lägre och dessutom blir skatten högre som pensionär. Hur ska det gå ihop? Och det blir även mindre inkomster för staten. Som pensionär kan man inte köpa så mycket, kontentan av detta blir att det bl a blir mycket lägre moms-inkomster från oss. Företagarna får även de mindre inkomster, om vi inte handlar. Och vi är många och blir fler. Ett särskilt Pensionärsparti har varit uppe tidigare, och kanske skulle det vara en bra idé igen. Man behöver bara ha en enda fråga, som Tullinge-partiet en gång hade angående flygplatsen. Skulle oxå var intressant att få reda på, vad en pensionshöjning/skattesänkning kostar eller ger mer?

 4. Ja och man undrar ju varför o vem/vilka som har bestämt detta o hur det har fått träda i kraft -jag vill gärna vara med o strida ….😈

  • Det var ju alliansregeringen som genomförde försämringen och införde detta apartheidsystem.
   Inför det senaste valet så lovade socialdemokraterna att om de kom till makten så skulle de ta bort denna orättvisa .
   Men det kan vi glömma! Med den moderatlighta Magdalena Andersson som finansminister.

 5. Det verkar som om Sveriges styrande, inte tycker att pensionärer behöver något värdigt Liv!!! Trots att pensionärerna arbetat, betalat skatt och stretat hela livet…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s