Om politikerna verkligen vill prioritera oss pensionärer krävs kraftiga förbättringar, inte ett par tjugolappar

Häromdagen meddelade Socialdemokraterna att de avser sänka skatten på pension med 1,5 miljarder kronor, vilket i snitt skulle innebära 50 kronor per månad för en pensionär. Det är bra att S har uppmärksammat att vi pensionärer finns, men det krävs mer än en 50-lapp för att vi ska bli nöjda. Även alliansen har tidigare sänkt skatten på pension vilket då netto också innebar en 50-lapp, SPFs reaktion var likadan då: det är otillräckligt.

Om Socialdemokraterna och övriga partier verkligen vill prioritera oss pensionärer så måste de presentera kraftiga förbättringar för pensionärernas ekonomi, och inte ett par tjugolappar. Vi i SPF är tydliga med att pensionärsskatten måste avskaffas helt!

En annan aspekt av Socialdemokraternas förslag är att det kan, precis som Alliansens vårbudget som var tom på förslag som berör äldres plånböcker, vara en signal till att partierna inte vill göra pensionärernas ekonomi till en valfråga. Snarare verkar de vilja ha bort frågan från agendan. Men de har glömt att vi pensionärer är landets största väljargrupp – var fjärde väljare i Sverige är nämligen 65+. Och vi är inte så gamla och trötta som partierna kanske hoppas. 

Karl Erik Olsson
ordförande SPF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s