Den fjärdedel av väljarkåren som är pensionärer, finns den för regeringen?

Igår presenterades regeringens vårbudget, dessvärre utan några satsningar på att stärka pensionärernas ekonomi. Trots att bromsen slagit till i år och trots att vi pensionärer betalar högre skatt.

Det är ju nämligen så att pensionerna har sänkts 3 av de senaste 5 åren på grund av att bromsen slagit till. Det har bidragit kraftigt till att pensionärernas ekonomi halkat efter. Bara under 2014 beräknas ett pensionärshushåll ha 500 kronor mindre i plånboken varje månad enligt plånboksberäkningar från Swedbank, samtidigt som lönerna ökar. Och som vi tyvärr alltför väl känner till betalar pensionärer högre skatt än löntagare på samma inkomst, vilket är oacceptabelt och orättvist.

En förstärkning av ekonomin för landets äldre borde därför ha varit prioriterad av regeringen i vårbudgeten. Finansminister Anders Borg brukar använda vädermetaforer för att beskriva läget i ekonomin, jag kan då konstatera att det blir en fortsatt pinande snålblåst för pensionärerna även efter Borgs vårbudget. Det verkar som den fjärdedel av väljarkåren som är pensionärer inte finns för regeringen.

Karl Erik Olsson
ordförande SPF

1 thought on “Den fjärdedel av väljarkåren som är pensionärer, finns den för regeringen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s